După numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban - 47,43%.

Amintim că, duminică 3 iunie, la Chișinău a avut loc turul II al alegerilor locale pentru Chișinău. La vot au ieșit 248,668 de persoane, ceea ce constituie 39.12.%. Cea mai înaltă rată de participare s-a înregistrat în sectoarele Rîșcani și Centru – 41,3 %, iar cea mai scăzută rată de participare s-a înregistrat în suburbii – 34,8 %.

Andrei Năstase este născut la 6 august 1975 în satul Mândrești, raionul Telenești, este căsătorit și are trei copii. Năstase este de profesie avocat, membru-fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, președinte și membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!