După numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban - 47,43%.

Amintim că, duminică 3 iunie, la Chișinău a avut loc turul II al alegerilor locale pentru Chișinău. La vot au ieșit 248,668 de persoane, ceea ce constituie 39.12.%. Cea mai înaltă rată de participare s-a înregistrat în sectoarele Rîșcani și Centru – 41,3 %, iar cea mai scăzută rată de participare s-a înregistrat în suburbii – 34,8 %.

Andrei Năstase este născut la 6 august 1975 în satul Mândrești, raionul Telenești, este căsătorit și are trei copii. Năstase este de profesie avocat, membru-fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, președinte și membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!