Un administrator de firmă din satul Pelenia, Drochia a ajuns pe banca acuzaților fiind învinuit de trafic de influență. Despre acest fapt, anunță procuratura Anticorupție care a remis în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale intentate acestuia.

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul unei persoane de la care se estorcau banii. Urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că învinuitul, susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție și Procuraturii raionului Drochia, în gestiunea cărora se afla o cauză penală intentată pe furt, autorii cărora erau reținuți pe un termen de 72 ore, a pretins și a primit de la rudele persoanelor reținute și de la persoane implicate în furt, suma de 10 000 de euro. În schimbul banilor, învinuitul urma să influențeze persoanele publice din cadrul autorităților menționate, în vederea eliberării celor reținuți și emiterea unei hotărâri favorabile în interesul acestora.

Fapta inculpatului a fost calificată drept trafic de influență săvârșit în proporții mari, infracțiune prevăzută de art. 326 alin.(2) lit.c) CP, iar pe bunurile acestuia au fost aplicate sechestre în valoare de 10 000 euro. Dacă acesta va fi găsit vinovat, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 6 ani, ori amendă în mărime de la 150 000 până 200 000 lei).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!