„Uniunea Micilor Producători de Vinuri” și Universitatea Tehnica a Moldovei au semnat un acord de colaborare, care presupune instruirea membrilor Uniunii în vederea utilizării capacităților de cercetare și analiză a departamentului de Enologie pentru facilitarea creșterii calității produselor vinicole și creșterea competitivității lor pe piețele externe.

Astfel, 26 de întreprinderi, membre a Uniunii Micilor Producători de Vinuri vor putea face testările curente ale vinurilor pentru a se asigura de calitatea acestora și pentru a opera intervențiile tehnologice necesare pentru a crește calitatea vinurilor. Analizele vor fi făcute contra unui cost relativ mic, în comparație cu cel de pe piață dar care va acoperi cheltuielile pentru consumabile și logistică. La efectuarea testelor de laborator vor participa și studenții pentru ași dezvolta abilitățile practice de utilizare a tehnologiilor performante.

Memorandumul presupune și instruirea practică a studenților și masteranzilor Departamentului de Enologie, UTM în cadrul micilor vinării pentru îmbunătățirea abilităților practice de producție a vinurilor dar și a celor antreprenoriale.

Cu suportul Băncii Europene de Investiții, Guvernul Republicii Moldova, în cadrul Programului „Filiera Vinului”, a investit 1 milion 300 de mii de euro pentru dotarea Departamentului de Oenologie de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

12 laboratoare și săli de studiu de la această catedră au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie ce permite să crească calitatea instruirii viitorilor vinificatori care sunt atât de necesari în economia reală. A fost creată şi o secţie de micro vinificaţie dotată cu utilaje de ultimă generație produse în Europa dar și un laborator de testare organoleptică a vinului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!