Vitalie Iurcu, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a ridicat un complex locativ pe terenul unui Club sportiv, privatizat printr-o decizie dubioasă a Consiliului Municipal Chișinău. Proiectul imobiliar a fost realizat în baza unui contract de societate civilă cu o companie de construcții. Oficialul afirmă că singura investiție făcută de el e suma de 400.000 de lei, cu care a procurat terenul, scrie Anticorupție.

Blocul de locuințe ridicat de Vitalie Iurcu și Vasigur Grup SRL a fost înălțat pe două terenuri alăturate, care au aparținut anterior statului, unul dintre care a fost privatizat în mod dubios, iar altul – luat în arendă.

Într-un răspuns remis în adresa Centrului de Investigații Jurnalistice, Vitalie Iurcu a declarat că a procurat terenul de 16 ari cu 400.000 de lei. Asta chiar dacă, potrivit anunțurilor imobiliare, prețul de piață al unui teren cu această suprafață amplasat în sectorul Botanica al Capitalei se ridică la peste două milioane de lei. În același timp, oficialul a spus că nu a făcut alte investiții în blocul de locuințe.

Cu toate acestea, fiecare al treilea imobil din blocul respectiv a fost înregistrat pe numele lui Iurcu. Astfel, pe parcursul anului trecut acesta, împreună cu soția sa, a devenit proprietarul a 27 de apartamente, cu suprafața cuprinsă între 38,8 și 85,1 metri pătrați, opt debarale, a șase garaje și un spațiu comercial de 166 de metri pătrați, evaluat cadastral la 1,2 milioane de lei.

Pe parcursul anului trecut și al primelor cinci luni din 2018, soții Iurcu au vândut nouă apartamente și două debarale. Potrivit site-ului companiei Vasigur Grup, costul unui metru pătrat în blocul respectiv variază între 700 și 730 de euro.

Investigația completă poate fi citită pe Anticorupție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!