O nouă amânare în dosarul validarea scrutinului din 3 iunie. Deși de la alegerile locale au trecut deja două săptămâni, judecata încă nu s-a pronunțat dacă acestea s-au desfășurat corect, pentru că mai apoi Andrei Năstase să poată intra oficial în funcție. Ședința a fost amânată, din cauză că judecătorul a fost recuzat pentru că nu ar fi imparțial. Decizia de astăzi a trezit furia a zeci de susținători ai primarului ales care au protestat în fața judecătoriei. Andrei Năstase consideră că amânarea se face pentru a oferi CMC-ului timp să adopte decizii controversate.

Ambii candidați au săvârșit acțiuni ilegale și alegerile trebuie invalidate sau alegerile trebuie validate din motiv că ambii au săvârșit acțiuni ilegale și asta într-un fel se compensează?”, a declarat judecătorul.

Recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi a fost cerută de secretarul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron. Acesta l-a acuzat de imparțialitate după ce magistratul a menționat că și Ion Ceban ar fi comis ilegalități în ziua alegerilor, dar și în ajun. Astfel, Lastavețchi a fost înlăturat de la examinarea dosarului, printr-o hotărâre a judecătoarei Elena Costiuc, iar decizia a stârnit indignarea celor prezenți în sală.

Rușine, rușine, Costiuc”.

Hoții! Hoții! Hoții!

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău urmează să repartizeze dosarul altui magistrat și să fie stabilită o nouă ședință. Vicepreședintele platformei DA, Alexandru Slusari, prezent și el în sala de judecată, a declarat că validarea mandatului lui Andrei Năstase este tergiversat pentru că în CMC ar urma să fie adoptate un șir de ilegalități.

Dat fiind faptul că noi vedem paralela între activitatea consiliului municipal și tot ce se întâmplă, ei au nevoie încă o zi două cumva să facă niște mișmașuri”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

Și Andrei Năstase este de aceeași părere. Fiind la Viena, la ora examinării dosarului, primarul ales a postat un mesaj video pe Facebook.

Se pare că este un joc menit să tergiverseze procesul de validare a acestor alegeri. Să-l tergiverseze în paralel cu producerea la Consiliul Municipal Chișinău a unor lucruri foarte și foarte grave”, a pus Năstase.

Primarul ales a mai cerut simpatizanților săi să-și păstreze calmul și să nu să se lase provocați. Susținătorii acestuia, adunați cu zecile în fața judecătoriei, spun că amânarea ședinței este o bătaie de joc față de cei care și-au dat votul pentru Năstase.

Năstase la primărie! Năstase la primărie!”

Asta e o batjocoră de chișinăuieni și de lumea pe care l-au votat pe domnul Năstase. Demult trebuia să fie validat mandatul și omul să se apuce de lucru. Tărăgănează ca să mai pună la cale niște furturi, să mai legalizeze ceva, să mai spele niște urme”.

Noi am luptat pentru ca domnul Andrei să fie primar și nu ne-am așteptat la decizia luată de niște ticăloși de judecători. Noi n-avem judecători care să țină cu poporul”.

A fost exprimat legal votul ca câteva sute de mii de oameni, practic a orașului Chișinău. MUSCA 00.23 – 00.33 Care e problema că nu se investește omul în funcție, arătați vreun precedent când au fost înainte așa alegeri și atâta s-a tergiversat ca omul să nu fie investit în funcție”.

După încheierea ședinței de judecată, oamenii au mers să protesteze în fața primăriei.

Năstase e primarul!

Totdată, Alexandru Slusari a anunțat proteste de amploare pentru duminica viitoare, dacă, între timp, nu va fi validat mandatul lui Andrei Năstase. Prima ședință pentru validarea scrutinului, care a avut loc vineri, 14 iunie, a fost amânată pentru că socialiștii au depus la Curtea Supremă două contestații în care invocau pretinse încălcări în ziua alegerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!