Carina Ţurcan, membru al Consiliului de Directori al gigantului rus Inter RAO EES a fost arestată la Moscova sub acuzaţia de spionaj în favoarea României. Ea ar fi închisă deja în celebra închisoare Lefortovo, scrie Mold-Street.

Potrivit publicaţiei Kommersant, Carina Ţurcan este acuzată de colaborare cu oamenii de afaceri care se presupune că sunt legați de Serviciile de informaţii ale României.

Totodată la lucru şi la domiciliul ei au fost efectuate percheziţii de către anchetatorii FSB. La fel au fost efectuate percheziţii şi la unii funcţionari din cadrul Ministerului Energeticii din Rusia.

Avocaţii susţin însă că ea ar fi nevinovată, dar instanţa a decis să o pună sub arest până pe 13 august 2018, scrie Kommersant.

Carina Ţurcan a fost membru al Consiliului de Directori și șefă a Direcției Trading a grupului Inter RAO EES.

În plus ea era responsabilă pentru Centrala Termoelectrică Moldovenească (Moldgres) de la Cuciurgan şi deţine 36.914.877,36 de acţiuni ale Inter RAO EES (0,0354% din capitalul social al companiei).

Carina Ţurcan are 43 de ani şi activează în cadrul grupului Inter RAO EES din anul 2007 și în prezent este și președinte al Consiliului de Administrație al Centralei termoelectrice Moldovenești de la Cuciurgan.

Anterior, Carina Ţurcan a condus unul dintre cele mai cunoscute birouri de avocați din Republica Moldova, a activat și în cadrul companiei Gas Natural Fenosa.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!