După ce zeci de avocați au protestat în fața Curții de Apel împotriva aplicării excesive a arestului, Curtea a venit cu o replică prin care califică drept o imixtiune directă în activitatea judecătorilor boicotarea de către avocați ale ședințelor de judecată.

Reamintim că măsura de reprimare se aplică de către judecătorul de instrucție din prima instanță, iar instanța de recurs, în cazul contestării, verifică legalitatea încheierii atacate în raport cu materialele prezente și argumentele invocate în cererea de recurs având drept scop repararea erorilor de drept comise de instanțele de fond”, se arată în comunicatul Curții de Apel.

Curtea amintește că desfășurarea protestelor este un drept al avocaților, totodată aceasta afirmă că protestul din fața instituției a dus la amânarea numai la Curtea de Apel Chișinău în ziua de 26 iunie în jur de 300 de dosare de diferite categorii.

Justiția în instanțele de judecată se înfăptuiește pe principiul independenței judecătorilor și supunerii lor numai legii, iar eventualele revendicări ale avocaților față de soluțiile ce urmează să le adopte magistrații instanței de recurs nu vor fi luate în considerație or, acest fapt este inadmisibil într-un stat de drept în care principiul independenței judecătorilor este consfințit prin Constituție”, se mai spune în comunicatul Curții de Apel.

Amintim că, marți dimineața în fața Curții de Apel au desfășurat un protest împotriva aplicării excesive a arestului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!