Sute de manifestanți au pornit în marș, pe jos, spre Chișinău din Alba Iulia, România, acolo unde reprezentanții autorităților locale și ai societății civile din România și Republica Moldova au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului.

Organizatorii anunță că flacăra Unirii va fi purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile. Alba Iulia-Teiuș-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic este traseul primei etape din Marșul Centenar, în intervalul 1-5 iulie.

Iată și celelalte trasee:

#Căianu Mic – Comuna Cămărașu – Crăieşti – Reghin – Târgu Mureș – Bahnea (7 iulie – 11 iulie).

#Bahnea – Hoghilag – Sighișoara – Agnita – Nocrich – Sibiu (13 iulie – 17 iulie)

#Sibiu – Brezoi – Tuțulești – Mănăstirea Cozia – Râmnicu Vâlcea – Curtea de Argeș (18 iulie – 22 iulie)

#Curtea de Argeș – Domnești – Câmpulung – Cetățeni – Izvoarele – Târgoviște (24 iulie – 28 iulie)

#Târgoviște – Ion Luca Caragiale – Ploiești – Izvoarele – Măgurele – Mănăstirea Suzana (29 iulie – 3 august)

#Mănăstirea Suzana – Cimitirul Eroilor Tabla Butii – Întorsura Buzăului – Vama Buzăului – Covasna – Ojdula (5 august – 9 august)

#Ojdula – Parcul Natural Putna-Vrancea – Soveja – Mărăști – Mărășești – Tecuci (11 august – 15 august)

#Tecuci – Ghidigeni – Bârlad – Gara Roșiești – Vaslui (17 august – 20 august)

#Vaslui – Comuna Solești – Ciortești – Poieni – Iași (21 august – 24 august)

#Iași – Ungheni – Cornești – Călărași – Lozova – Mănăstirea Căpriana – Strășeni – Chișinau (26 august – 1 septembrie)

Potrivit organizatorilor, manifestația care se derulează pe parcursul a două luni se va încheia pe 1 septembrie, la Chișinău, printr-o demonstrație de amploare.

„Veniți cu noi în marș, veniți când trecem Prutul și mai ales, pe 1 septembrie la Chișinău. Noi suntem oameni ai faptelor. Ne-am propus să strângem un milion de semnături pentru a face Unirea și le vom strânge. E nevoie de fiecare dintre voi pentru asta. La sfârșitul anului avem alegeri parlamentare peste Prut. Trebuie să facem dreptate în Republica Moldova. Dar să nu se înșele nimeni, singura formă de a face dreptate este Unirea cu România. Nu trebuie să așteptăm aceste alegeri și să continuăm să ne închinăm la granița de la Prut. E timpul să o dăm jos și începem cu acest marș, kilometru cu kilometru”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!