Patru copii și mama lor au rămas fără adăpost după ce concubinul femeii, tatăl a doi dintre micuți, ar fi dat foc locuinței. Incendiul s-a produs în satul Crășănești, raionul Telenești. Potrivit poliției, bărbatul ar fi consumator de alcool și devenea agresiv când se afla în stare de ebrietate. Anterior, acesta a stat în arest și a muncit neremunerat în folosul comunității, pentru fapte de agresiune. Ultima data, oamenii legii i-au înaintat o ordonanță prin care i s-a interzis să se apropie o perioadă de femeie.

Bărbatul trăia la niște rude din localitate, iar luni a mers în vizită la sora concubinei, acolo unde era prezentă și aceasta. Cei doi s-au certat, iar bărbatul a plecat supărat spre casă și, se presupune, că i-a dat foc.

„La scurt timp, casa a fost cuprinsă de flăcări. La moment, poliția acumulează probele necesare și este în așteptarea raportului de la pompieri. În baza acestui raport se va decide dacă se face sau nu de vină bărbatul de 37 de ani”, a spus Diana Maxim, ofițer de presă IP Telenești.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă casa a ars în totalitate. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă să ajungă după gratii. Un alt incendiu a avut loc într-o gospodărie din satul Crihana Veche, raionul Cahul. A luat foc bucătăria, după ce butelia cu propan, aflată în interior, a explodat. Flăcările riscau să distrugă întreaga casă, dar pompierii au reușit să lichideze incendiul. Nimeni nu a avut de suferit.

„Am adus și am pus balonul la 100 de lei, nu am pus mai mult. Numai l-au controlat așa și a explodat. Nu am putut face nimic, să arunc vreo haină. Am ieșit repede ambii, afară. Am fost la vecini și ei au sunat la pompieri”, a spus Natalia, proprietara casei.

Flăcările au distrus 21 de m2 din suprafața bucătăriei și bunurile care se aflau în interior. De la începutul anului, în țară au avut loc 848 de incendii în care au decedat 59 de persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!