/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PPDA: Primarii, obligați de PDM să scrie plângeri Parlamentului European. Gamurari: „Să prezinte probe”

missing
12 iulie 2018, ora 19:11

„În cele mai proaste tradiții sovetice, autoritățile locale, cărora recent li s-a promis majorări de salarii și mulți dintre care sunt constrânși cu dosarele penale, urmează să blameze opoziția extraparlamentară proeuropeană pentru Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie. Chipurile pentru ei cu cât mai rău pentru țară, cu atât mai bine.

De sigur, că în această scrisoare, care va fi semnată până mâine добровольно-принудительно, nu se vorbește deloc despre cauzele adoptării Rezoluției, cum ar fi Justiția controlată politic în țara noastră și sfidarea crasă de către guvernare a recomandărilor Comisiei de la Veneția la modificarea sistemului electoral. Cu atât mai mult, nici un cuvânt despre lipsa progresului timp de 4 ani în ancheta furtului miliardului, pe care noi toți, inclusiv și primarii subsemnați, urmează să îl achităm în sumă dublă din buzunarele noastre”, a scris Slusari pe facebook.

Politicianul spune că regimul, care și-a pierdut ultimul gram de bun simț, crează artificial o atmosferă de isterie colectivă, ceea ce plenar corespunde situației unui stat dictatorial.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a răspuns că nu crede că merită să comenteze declarațiile făcute de Slusari, după utimele evenimente și Rezoluția adoptată de Parlamentul European. „Eu cred că aceste declarații  vin în același context. În plus, dacă are probe era cazul poate să aștepte până vor fi elaborate aceste declarații și să vină cu ele, pentru că ar fi probe mai credibile”, a spus Gamurari.

Cotactat de TV8, directorul Congresului Autorităților Publice Locale, Valeriu Furdui, ne-a comunicat că nu cunoaște deocamdată nimic despre o asemenea indicație dată primarilor și președinților de raioane, dar va încerca să verifice informția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram