Selecționata Belgiei a învins, sâmbătă, 14 iulie, cu scorul de 2:0, naționala Angliei în finala mică a CM din Rusia. Obținând medalia de bronz, reprezentativa Belgiei ajunge la cea mai bună performanță a sa din cadrul unui Campionat Mondial.

Belgia a deschis scorul în faţa Angliei după doar patru minute. Meunier a finalizat o fază pornită chiar din propriul careu, iar în minutul 83, Hazard majorează diferența, marcând cel de-al doilea gol din cadrul meciului.

Cele doua echipe s-au întâlnit anterior și în faza grupelor, iar atunci Belgia a câștigat cu scorul de 1-0.

Naționala Belgiei s-a mai aflat în finala mică a unui turneu final in 1986, dar a pierdut partida cu Franța și a incheiat campionatul pe locul 4.

Anglia a câștigat Cupa Mondială în 1966 și a mai jucat o finală în 1990, dar a pierdut atunci de la reprezentativa Italiei, scor 1-2.

Finala Campionatului Mondial va avea loc astăzi, 15 iulie, pe stadionul Lujniki, la ora 18:00. Croația și Franța se vor lupta pentru trofeul cel mare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!