Un avion militar de instrucție de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbușit în apropierea localității Nicolae Bălcescu din județul Bacău, România. Cei doi piloți au căzut după catapultare într-un lac de acumulare. Echipajele de intervenție au reușit să îi scoată din apă, unul dintre ei este rănit, scrie digi24.ro.

Cei doi piloți s-au catapultat când aeronava de școală s-a prăbușit în capătul pistei. Ministrul Apărării României Mihai Fifor a declarat că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău și că se afla într-o misiune de antrenament.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în timpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit în explozia produsă după prăbușirea aparatului.

IAR 99 Șoim este un avion militar românesc. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament dare este capabil să asigure și misiuni de atac la sol precum și misiuni de recunoaștere. Acest tip de avion va intra într-un proces de modernizare și urmează a fi folosit pentru instruirea piloților de F-16.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!