/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decis! În locul Stadionului Republican va fi construită Ambasada SUA la Chișinău

missing
18 iulie 2018, ora 15:46

Ulterior, terenul urmează a fi transmis cu titlu oneros, la preț de piață din proprietate publică a statului în domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Potrivit hotărârii aprobate, Guvernul va fi responsabil de determinarea valorii terenului și de negociere a prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Amintim că, stadionul Republican a fost demolat în anul 2007, la inițiativa autorităților comuniste. Prim-ministrul de atunci, Vasile Tarlev, a urcat demonstrativ pe un tractor și a dărâmat construcțiile din acel loc.

Tarlev a motivat atunci că demolarea a fost o cerință a UEFA și FIFA pe motiv că stadionul era vechi și prezenta pericol. În 2009 însă stadionul trebuie redeschis, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ulterior, presa a scris că în Guvernul Tarlev ar fi circulat un proiect dubios, potrivit căruia pe Stadionul Republican urmau sa fie construite blocuri de locuit și o arenă mică. Astăzi, terenul este în paragină. Aproape 20 la sută din acest spațiu este arendat, legal, de câteva firme. Anterior, Ziarul de Gardă a scris, făcând trimitere experți imobiliari, că terenul ar valora 20 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram