Serviciul Penitenciar Federal și Comisia de Investigații au început verificări masive în penitenciarele din Rusia după publicarea videoclipului „Cel nou” unde bărbații în uniformă îl torturează pe un deținut din Yaroslavl, scrie NovayaGazeta.

Novaya Gazeta a publicat pe 20 iulie un video de tortură (18+), care a fost pus la dispoziția avocaților fundației „Verdictul Public”. Clipul a fost înregistrat în iunie 2017 cu ajutorul unui înregistrator video pe care fiecare angajat al FSIN trebuie să îl poarte. În film, bărbații în uniformă timp de câteva minute îl bat pe prizonierul Evgeni Makarov cu bușteni și pumni pe picioare și îi toarnă apă în cap.

Serviciul Penitenciar Federal(FSIN) a început verificarea după publicarea de „Novaya Gazeta“ a video-ului ce prezenta tortura unui prizonier, Evgeny Makarov, în colonia corecțională Nr.1. Conducerea Comitetului de Investigații (IC) pentru regiunea Yaroslavl a început, de asemenea, un control procedural în legătură cu publicarea videoclipului.

Bătăi în colonia de la Yaroslavl au fost raportate mai devreme. În aprilie 2017, Fundația „Verdictul Public” a raportat despre bătăile asupra lui Ivan Nepomnyashchikh, persoana implicată în afaceri „cu mlaștină”. Avocatul organizației, Irina Biryukova, a declarat că Nepomnyashchikh se afla în izolator pentru că nu se dorea să se culce după ce s-a dat „stingerea”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Rusiei să ia măsuri urgente împotriva prizonierilor bătuți și a acordat statutul de preocupare prioritară. Cu toate acestea, instanța de la Yaroslavl a recunoscut drept legal refuzul de a investiga cazurile de bătaie a deținuților din IK-1.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!