Gürol Sökmensüer este noua ambasadoare a Turciei în Republica Moldova. Diplomata a prezentat secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, copiile scrisorilor de acreditare în calitate de șef al misiunii diplomatice în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe, Tatiana Molcean și Gürol Sökmensüer au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor moldo-turce. În cadrul întrevederii au fost discutate căile de impulsionare ale acestora prin inițierea unor noi parteneriate în diferite domenii de cooperare, în special în economic, juridic, etc.

Secretarul de stat a subliniat interesul Republicii Moldova pentru diversificarea cooperării bilaterale şi identificarea de noi sectoare de cooperare.

La rândul său, Gürol Sökmensüer a reiterat interesul Turciei în extinderea relațiilor bilaterale, precum și susținerea autorităților de la Ankara a eforturilor Guvernului de la Chișinău în implementarea programelor de modernizare și dezvoltare ale Republicii Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!