O soră medicală din Comrat ar fi eliberat mai multe certificate de sănătate candidaților pentru obținerea permiselor de conducere, fără a le verifica starea de sănătate. Pentru aceasta, ea percepea sume de până 1000 de lei. Femeia a fost reținută de ofițerii anticorupție, fiind bănuită de trafic de influență.

CNA a stabilit că femeia ar fi pretins și primit bani sistematic, susținând că are influență asupra membrilor comisiei de atestare medicală a conducătorilor auto. “Taxele” percepute variau între 150 şi 1000 de lei pentru fiecare act eliberat. Suma se stabilea în funcție de numărul de doctori care ar fi trebuit să efectueze controlul medical și starea de sănătate a fiecărui candidat în parte.

Asistenta medicală a fost reținută în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA. Pe numele acesteia a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă de până la 200 000 de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!