Consilierii fracțiunii PSRM sunt împotriva construcției ambasadei Statelor Unite ale Americii pe terenul fostului Stadionul Republican din Chișinău. Declarația a fost făcută de către liderul socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu nu înțeleg cât teren iar trebui unei ambasade. Eu cred că cel mai frumos lucru pe care l-ar putea face o ambasadă în acest sens, să ofere acest teren municipalității să construiască acolo un parc frumos sau un centru de arte contemporane. Să identificăm cu ambasada un alt loc extraordinar în cadrul municipiului Chișinău care ar putea fi ca și destinație finală pentru ambasada Statelor Unite”, a declarat Ion Ceban, consilierul fracțiunii PSRM.

De asemenea, Ion Ceban a propus Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să se adreseze Guvernului Republicii Moldova în vederea transmiterii terenului în proprietate municipală cu indicarea: în caz de refuz CMC își rezervă dreptul de a iniția procedura de expropriere a oricărei posesii private.

Totodată, Ceban a cerut Consiliului Municipal Chișinău să interzică primarului dar și autorităților din subdiviziunea primăriei municipiului Chișinău eliberarea oricăror acte permisive pentru viitoarea construcție fără acceptul prealabil al consiliului municipal Chișinău cu privire la încadrarea urbanistică.

În cadrul conferinței de presă, reprezentantul PSRM a mai cerut Consiliului Municipal Chișinău supunerea unei consultații publice posibilitatea construirii unei eventuale ambasade în acea zonă. Liderul socialiștilor din cadrul Primăriei a cerut consiliului să fie constituită o comisie de negociere care să aibă drept scop inițierea negocierilor cu guvernul și ambasada Statelor Unite cu privire la identificarea unui alt lot de teren.

Amintim că Parlamentul a aprobat, în ședința din 20 iulie, transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 65 de deputați din cei prezenți la ședință.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!