Instanța de fond a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de către fotoreporterul Constantin Grigoriță împotriva Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, cu privire la apărarea dreptului de acces la informație. Decizia luată marți, 24 iulie 2018, poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Avocatul Vitalie Zamă a declarat că va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău după ce va primi hotărârea motivată pentru a afla cauzele respingerii cererii de chemare în judecată.

Constantin Grigoriță a declarat pentru API că va continua demersurile în instanță până va obține o decizie favorabilă. „Voi merge până la capăt până la o decizie favorabilă consumatorilor de informație. Accesul la informația de interes public nu trebuie să fie îngrădit. Sper să câştig acest proces pentru ca, ulterior, nicio persoană publică să nu îndrăznească să încalce acest drept al cetățenilor”.

Reamintim că la o conferință de presă, în cadrul căreia Preşedintele R. Moldova şi-a prezentat raportul după 100 de zile de la învestirea în funcţie, Constantin Grigoriță l-a întrebat pe Igor Dodon cum poate să se închine agresorului, referindu-se la o întâlnire recentă cu liderul separatist de la Tiraspol. După acea conferință, Grigoriță nu a mai fost acceptat la evenimentele publice organizate de Președinție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!