Parlamentul a decis data următoarelor alegeri ca fiind 24 februarie 2019. În acest context, șeful statului a venit cu un comentariu în care afirmă că astfel guvernarea democrată își prelungește agonia, și că democrații vor pierde în fața socialiștilor.

„Ce face o guvernare care știe că acesta e ultimul ei mandat la conducerea țării? Îndepărtează cât poate data alegerilor, își prelungește agonia. Anume așa se întâmplă acum cu guvernarea democrată. Lovită de opoziția parlamentară și extraparlamentară, criticată dur de partenerii externi, fără susținere în societate, guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amânarea datei alegerilor parlamentare. Dar aceasta e doar o amânare a pierderii lor zdrobitoare, fiindcă, oricât prelungesc ei sfârșitul, le ajunge funia la par”, a scris șeful statului pe pagina sa de facebook.

El a mai spus că „eurounionisștii” de după 2009 au nimicit speranța oamenilor într-o viață mai bună în Republica Moldova, iar răsplata inevitabilă va veni la alegeri și mai ales după alegeri. Precizând că așa cum democrații au pierdut la 25 februarie 2001, în fața comuniștilor, de această dată, pe 24 februarie 2019, democrații actuali vor pierde în fața socialiștilor.

„Prin decizia de azi, de a fixa data alegerilor tocmai în februarie anul viitor, în loc de noiembrie sau decembrie anul curent, guvernarea democrată și-a trădat frica de rezultatul alegerilor și disperarea politică în care se află. Însă faptul că alegerile vor avea loc în sezonul de iarnă, le va reduce și mai mult din puținele procente pe care le aveau. Nu e prima dată când eurounioniștii cad în groapa pe care au săpat-o pentru alții”, a mai scris Dodon.

Precizăm că Andrian Candu a motivat selectarea alegerile parlamentare prin faptul că astfel doritorii de a participa la scrutin se vor putea pregăti temeinic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!