Exploziile ucigașe din apropierea Atenei ar putea fi o operă a incendiatorilor, a declarat un politician grec joi, 26 iulie, întrucât numărul deceselor cauzate de incendii a crescut la 83 și căutarea a zeci de persoane dispărute încă continuă, notează DPA.

„Există indicii care ne conduc către această idee”, a declarat joi seara Nikos Toska, viceministrul Apărării Naționale.

Potrivit unor imagini prin satelit, mai multe incendii s-au declanșat în cea mai scurtă perioadă de timp, la vest de capitala grecească.

La est de Atena, unde au murit peste 83 de persoane, incendiile s-au raspandit rapid datorită vânturilor puternice și temperaturilor ridicate. „Nu există numai indicații, dar și semne de incendiere aici”, a spus Toskas, care nu a oferit mai multe detalii.

Radiodifuzorul de stat ERT a raportat că un bărbat din Irlanda și un bărbat din Belgia se numărau printre victime.

Joi, 26 iulie, voluntarii și responsabili în situații de urgență au căutat prin toate casele din orașele Mati, Rafina, Nea Makri și Neos Voutzas. „Vom căuta fiecare casă”, a spus purtătoarea de cuvânt a brigăzii grecești de pompieri la televizor.

Rudelor celor dispăruți le-au fost înmânate probele de ADN de la morga din Atena, unde au fost identificate rămășițe. Aproximativ 30 de persoane rămân neidentificate.

„Am luat mostre de ADN din partea tuturor rudelor victimelor, iar cele de la care lipsesc, vom avea rezultate de identificare în zilele următoare”, a declarat examinatorul medical Ilias Boyiokas, descriind cele mai multe dintre rămășițe ca fiind „carbonizate”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!