Mai multe localități din țară au rămas în beznă în urma ploilor torențiale din perioada 29 – 30 iulie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în urma ploilor au fost distruse mai multe drumuri locale și culturi agricole.

Conform datelor operative, în urma precipitațiilor abundente au rămas distruse mai multe porțiuni de drumuri locale din sudul și nordul republicii. În raionul Cahul ploaia a distrus circa 0.8 km de drum local din pietriș și asfalt. Astfel, se raportează că în raionul Sîngerei circa 0.9 km de drum din pietriș a fost deteriorate.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în mun. Comrat au fost afectate mai multe terenuri agricole. Angajații IGSU au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pomparea apei din 13 beciuri și ogrăzi.

Mai mult la data de 31 iulie s-a raportat despre deconectări parțiale de energia electrică în 21 de localități din 8 raioane ale țării. Către orele 11:00 energia electrică a fost restabilită în toate localitățile. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!