/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Reacția Ministerului Educației la scrisoarea profesoarei adresate ministrei Monica Babuc

missing
04 august 2018, ora 13:36

„Dacă doamna în cauză dorea să contribuie la soluționarea problemei insuficienței cadrelor didactice și nivelului de salarizare, putea să ne adreseze o solicitare în scris. Dumneaei a preferat să disemineze mesajul în spațiul virtual, noi considerăm că nu e cea mai bună abordare. În legătură cu salariile, în comparație cu alte categorii de bugetari, cadrele didactice nu primesc cel mai mic salariu. Spre deosebire de salariul angajaților din domeniul culturii (muzeografii și bibliotecarii), salariul cadrelor didactice este mult mai mare și mai motivant”, a declarat Ion Mischevca, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru Suntparinte.md

Precizăm că în scrisoarea expediată ministrei Monica Babuc, profesoara Ana Turtureanu menționează din cauza salariilor mici deficitul de cadre didactice va crește în următoarea perioadă. Potrivit ei, pedagogii ar putea intra în grevă generală, asta fiind o variantă fericită, sau în cel mai rău caz vor demisiona. „Această zi poate fi chiar la începutul acestui an școlar. Așa că mergeți în concediu și prindeți puteri, între timp însă cereți-le subalternilor dvs. și colegilor din guvern să caute resurse pentru o majorare de cel puțin 50% pentru începutul anului școlar, căci, altfel, va urma un an greu și pentru dvs., nu doar pentru acei (pedagogi) care CRESC MOLDOVA”, și-a încheiat scrisoarea Ana Turtureanu.

Precizăm că, începând cu 1 septembrie curent, salariul de funcție al cadrelor didactice și al personalului științifico-didactic din instituțiile de învățământ finanțate de la buget va fi indexat cu 8%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram