Mișcarea Națională de Rezistență ACUM, care va organiza o manifestație de protest pe 26 august, așteaptă multă lume la acțiune. Aceasta inclusiv pentru că mulți cetățeni moldoveni plecați peste hotare revin acasă. Despre aceasta a comunicat președintele organizației municipale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Potrivit lui, în cadrul manifestației vor fi înaintate mai multe cerințe cele mai importante fiind validarea necondiționată a mandatului primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase și anularea sistemului mixt de vot. „Ne așteptăm la foarte multă lume inclusiv pentru că în luna august mulți cetățeni moldoveni care lucrează peste hotare au concedii și revin acasă”, spune politicianul. Totodată, Vladimir Bolea susține că nu știe dacă ar fi cazul să se aștepte la schimbări din partea guvernanților pentru că orice schimbare pe care și-o doresc manifestanții, pentru ei este fatală.

Politicianul spune că scopul suprem al tuturor manifestațiilor este ca cetățenii să conștientizeze că adevărații stăpâni sunt oamenii. „Noi vrem ca ei să conștientizeze că li s-a încălcat un drept – în Republica Moldova s-a instaurat dictatura. Și noi acum nu mai vorbim despre lupte politice, noi vorbim direct de o luptă cu un regim dictatorial care s-a înscăunat definitiv”, spune Vladimir Bolea.

Potrivit lui, data de 20 iunie curent este ziua în care s-a instaurat oficial regimul dictatorial în Republica Moldova. „Dacă pe 26 în PMAN va fi un număr mare de oameni care conștientizează că Republica Moldova este un stat eșuat, în care instituțiile statului nu funcționează, dar îndeplinesc rolurile unor păpuși, atunci noi o să înțelegem că acești oameni își vor drepturile lor”, a spus Vladimir Bolea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!