Rusia va desfăşura exerciţii navale în Marea Mediterană în perioada 1-8 septembrie, a anunţat Ministerul Apărării, potrivit agenţiei TASS, preluată de Reuters, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, la manevre vor lua parte 25 de nave militare şi 30 de avioane ale forţelor aeriene.

Exerciţiile vor implica operaţiuni antiaeriene, anti-submarine şi anti-mine, a precizat Ministerul Apărării.

Exerciţiile din Mediterana vor avea loc pe fondul tensiunilor între Rusia şi Occident cu privire la provincia siriană Idlib, controlată de rebeli.

O sursă a declarat miercuri, citată de Reuters, că aliatul Rusiei, preşedintele sirian Bashar al-Assad, pregăteşte o ofensivă militară în provincia nord-vestică Idlib.

Presa rusă a relatat marţi că Moscova şi-a întărit prezenţa militară în largul Siriei de teama unei ‘provocări’ a rebelilor urmate de lovituri occidentale împotriva forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Două fregate dotate cu rachete de croazieră Kalibr, capabile să lovească ţinte la sol sau nave de suprafaţă, au fost trimise sâmbătă în Mediterana, a scris Kommersant, citând o sursă anonimă din Statul Major.

În urma acestei desfăşurări, flota rusă dispune de zece nave şi două submarine în largul Siriei, cel mai important contingent de la începutul conflictului, în 2011, a notat Izvestia, la rândul său.

Din acest contingent mai fac parte un crucişător lansator de rachete, un distrugător destinat luptei anti-submarine şi trei nave de patrulare, a mai scris Izvestia, citând o sursă din Ministerul Apărării.

Armata rusă i-a acuzat sâmbătă pe rebelii sirieni că pregătesc o ‘provocare’ cu arme chimice în provincia Idlib, pentru a face responsabil regimul de Damasc şi a justifica astfel lovituri occidentale asupra poziţiilor forţelor guvernamentale.

Rusia intervine militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor aliatului său, preşedintele Bashar al-Assad.

Sprijinul furnizat de Rusia şi de Iran le-a permis forţelor guvernamentale să recucerească aproape două treimi din teritoriu din mâinile rebelilor şi jihadiştilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!