Ministrul de Interne, Valentin Radev, ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovsko şi ministrul Dezvoltării Regionale Nikolay Nankov şi-au prezentat demisia, vineri, după ce 17 persoane au murit duminică în urma unui accident de autocar produs în apropierea oraşului Svoghe, relatează Balkan Insight, citat de Mediafax.

Premierul bulgar Boyko Borissov a cerut demisia celor trei miniştri în urma incidentului produs duminică.

“În calitate de şefi ai ministerelor relevante, nu am putut să vă protejăm de această tragedie, aşa că ne asumăm responsabilitatea politică”, a declarat Radev în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri.

Un autocar ce transporta turişti dintr-un club de pensionari s-a răsturnat pe 25 august de pe un drum cu serpentine şi a căzut într-o prăpastie. În urma incidentului a fost demarată o anchetă pentru a stabili cauzele, fiind investigaţi atât şoferul cât şi companiile private responsabile pentru repararea drumului.

Guvernul a anunţat luni zi de doliu naţional şi a informat că va crea o instituţie responsabilă să prevină accidentele auto.

“Membrii administraţiei trebuie traşi la răspundere”, a declarat Nikolay Nankov, în urma unei discuţii cu Serviciul Naţional de Investigaţie (NIS).

Guvernul a declarat anterior că va introduce măsuri pentru a preveni incidente similare. Cu toate acestea, măsurile nu au fost implementate încă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!