/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ De Ziua Limbii Române, ambasadorul UE în Moldova recită o poezie în limba română

31 august 2018, ora 14:04

Michalko a felicitat moldovenii cu această sărbătoare națională și a recitat poezia Frumoasă-i Limba Noastră de Grigore Vieru.

Precizăm că Michalko este ambasadorul UE în Moldova din septembrie anul trecut. Și el este primul ambasador UE vorbitor de limbă română.

Oficialul are o carieră diplomatică impresionantă, fiind ambasadorul Slovaciei în Grecia din 2013. În anii 2008 și 2009 a fost consilier al unui reprezentant special al UE pentru Moldova. Apoi a fost adjunct al șefului de birou în perioada 2002-2006 la Ambasada Slovaciei la Atena. După care a fost adjunct al consilierului politic al comandantului-șef al KFOR până în 2007. La Ministerul de Externe al Slovaciei a fost șeful departament al țărilor din sud-estul Europei și între 2011 și 2012 a fost șeful departamentului politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram