Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a prezentat datele cetățenilor străini care au decedat în Siria ca urmare a atacului produs asupra forțelor de coaliție în noaptea de șapte - opt februarie curent. Printre aceștia se regăsește și un cetățean al Republicii Moldova.

Potrivit SBU, Vladislav Apostol în vârstă de 30 de ani lupta în calitate de mercenar în Cecenia și Siria. El deținea dublă cetățenie a Republicii Moldova și a Federației Ruse. Apostol este originar din satul Ciutuleşti, raionul Floreşti, însă era stabilit cu traiul în regiunea Belgorod, orașul Valuiki.

La 26 iulie, SBU a anunțat că deține informații despre mai mulți de 80 de luptători ruși ai grupului „Wagner”, inclusiv cetățenii străini care au murit în DAE ca urmare a loviturii efectuate de către forțele de coaliție. Totodată au fost publicate și date cu caracter personal ale 41 de mercenari.

Imediat după publicațiile făcute de SBU, serviciile de informare rusești au recurs la măsuri fără precedent pentru a împiedica mediatizarea listei „Wagner”. Aceștia au șters conturile de pe rețelele de socializare a mercenarilor decedați și a membrilor de familie.

SBU anunță că deja 50 de mercenari au decedat în noaptea de șapte spre opt februarie curent. În același timp 80 la sută din mercenarii ruși care ar lupta în Siria au participat la conflictul din Donbas, în cadrul grupărilor armate ruse.

Amintim că, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat anterior că  moldoveanul, Radu (Rodion) Donciu, în vârstă de 43 de ani, ar lupta ca mercenar pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și în Siria, în cadrul companiei private „Wagner” condusă de ruși.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!