Autorităţile americane au instituit stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat miercuri dimineaţa la New York, după ce aproximativ 100 de pasageri s-au plâns că se simt rău, informează site-ul postului NBC, citat de Mediafax.

Zborul Emirates 203, de la Dubai la New York, cu aproximativ 500 de pasageri la bord, a aterizat miercuri dimineaţă la Aeroportul John F. Kennedy din New York.

Trei persoane au fost transportate la spital după ce avionul a aterizat, iar alte aproximativ o sută au indicat că se simt rău, potrivit unei surse din cadrul autorităţilor, astfel că s-a decis instituirea stării de carantină.

Primăria oraşului New York a confirmat că un avion a aterizat la aeroportul JFK cu mai mulţi pasageri bolnavi, precizând că aeronava a fost pusă sub carantină. Primăria a mai indicat că aeronava a avut o escala la Mecca, unde în acest moment se înregistrează un număr ridicat de persoane bolnave de gripă.

Oficiali din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) erau în stare de alertă încă dinainte de aterizarea avionului.

Compania aeriană Emirates a comunicat că aproximativ zece pasageri primesc îngrijiri medicale şi urmează ca în scurt timp să le fie permis celorlalţi pasageri să coboare din avion.

Surse din cadrul autorităţilor americane au declarat că între şapte şi zece persoane de la bord au fost transportate la spital.

Primăria oraşului New York a confirmat că cel puţin 19 persoane de la bordul zborului Emirates sunt bolnave, deşi alte câteva zeci au afirmat că se simt rău.

Zece din cele 19 persoane de la bordul avionului Emirates au fost spitalizate, celelalte nouă au refuzat să primească îngrijiri medicale, a declarat Raul Contreras, purtător de cuvânt al Primăriei.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a transmis că aproximativ 100 de persoane de la bordul avionului s-au plâns că se simt rău, cu simptome ca febră şi tuse.

Casa Albă a monitorizat situaţia, preşedintele Donald Trump fiind informat despre acest incident, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Administraţiei prezidenţiale.

Aeronava, un aparat de tip Airbus A380, a fost parcat într-o locaţie izolată, departe de terminalele aeroportului, pentru a le permite oficialilor medicali să evalueze situaţia, au anunţat autorităţile, potrivit agenţiei Reuters.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!