Valentina Buliga trebuie să-și dea demisia. De această parere sunt câțiva protestatari, din mișcarea de rezistență ACUM. Aceștia i-au cerut să renunțe la funcția de parlamentar ca urmare a deciziei CEDO care a dat dreptate unui pensionar din Glodeni, internat forțat la Psihiatrie, după ce ar fi lovit-o pe Buliga. Protestatarii au menționat că anume ea trebuie să achite cei 8 mii de euro în calitate de despăgubiri. Democrata a refuzat să comenteze solicitările manifestanților.

„Demisia Buliga, Demisia Buliga.”
„Rușine, Rușine, Rușine”

Am venit aici pentru a spune, pentru a cere demisia Valentinei Buliga, care este deputată al Partidului Democrat. Pentru a spune că ea ar trebui să plătească acești opt mii de euro și nu statul. Și pentru a cere tragerea la răspundere a tuturor celor care au gestionat acest caz, adică procurorul, judecătorul, avocatul și medicii.

Este un caz care amintește foarte mult de atrocitățile din perioada Uniunii Sovietice. Atunci când nu ești de acord sau, după cum am mai spus, atentezi la confortul unui om al regimului ești băgat la pușcărie sau chiar la spitalul de psihiatrie”, Sergiu Litvinenco, membru biroului Permanent național „PAS”

Dacă tăcem mai departe ei o să creadă, o să se convingă că au dreptate mai departe și o parte din lume crede că așa și este. Orișicare din noi poate nimeri în situația respectiva dacă nu o să le placă ce am spus, cum am votat.”

Să-l pui la psihiatrie este o crimă. Ce înseamnă asta, în loc să-i dăi o pensie decentă și să zică, na măi omule, trăiește fiindcă ai muncit o viață-ntreagă și hai, să fie toată lumea fericită odată ce ei socot că ne fericesc în statul acesta.

Contactată telefonic, Valentina Buliga a refuzat să comenteze solicitările protestatarilor, menționând că s-a expus deja în legătură cu acest subiect.

„-Domnule Niculiță, ieri, la postul dvs., am spus la acest subiect. Nu mai vreau să mai repet.
-Da, dar astăzi ei au cerut demisia dvs… -Nu vreau să comentez
”, Valentina Buliga, deputat PDM

Marți, CEDO a obligat Guvernul de la Chișinău să-i achite aproape 8 mii de euro în calitate de despăgubiri lui Mihail Dogotari, internat forțat la Psihiatrie după ce ar fi lovit-o pe Valentina Buliga, pe cand era ministru al Muncii. Oamenii legii au intentat atunci un dosar pentru Huliganism. Ulterior, la solicitarea procurorului, Judecătoria din Glodeni a dispus o examinare medico-psihiatrică staționară a pensionarului, astfel că bătrânul a fost arestat și internat pentru o săptămână la Spitalul de Psihiatrie din Chișinău. Ieri, după decizia CEDO, Valentina Buliga și-a exprimat regretul că acest caz nu a fost instrumentat corect în instanțele din țară și a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!