Fostul polițist de frontieră Ghoerghe Petic, care a devenit cunoscut opiniei publice după ce a vorbit despre schemele de contrabandă la frontieră, are calitatea de bănuit într-o cauză penală pentru că ar fi împușcat în roata unui automobil și pentru că a amenințat cu răfuiala fizică doi cetățeni. Petic susține că incidentul dat a avut loc în 2003 și că cauza a fost clasată pentru că se afla în funcțiune și a fost legitimă apărare. În același timp, el susține că cauza a fost redeschisă la comanda lui Jizdan, ministerul neagă acuzațiile.

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din Cairaclia, Taraclia, unde se aflau mai multe persoane, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv, încălcând grosolan ordinea publică și manifestând o vădită lipsă de respect față de normele morale, din intenții huliganice a îndreptat arma în regiunea capului cet. Casapov Valerii, amenințându-l cu moartea și răfuiala fizică, iar la cererea cet. Velcev Vitalii de a se liniști demonstrativ a îndreptat arma spre el, indicându-i să nu se implice, după care ieșind afară a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

Potrivit aceluiași document, prin acțiunile sale intenționate Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal huliganism agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății.

Petic afirmă că acțiunile care i se incriminează au avut loc în vara anului 2003, și atunci a fost deschisă o cauză penală, dar care a fost închisă deoarece, potrivit lui Petic, el se afla în exercițiul funcțiunii iar, împușcătura a efectuat-o pentru a se apăra. Petic afirmă că cauza penală a fost deschisă la comanda lui Jizdan.

Alina Zbancă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a negat acuzațiile afirmând că poliția, organele abilitate gestionează unele procese și reacționează exact conform prevederilor legale. „Respectiv toate aceste acuzații nu sunt altceva decât o încercare de a implica imaginea ministerului și a ministrului în jocuri politice în care este implicat acesta. Dacă Gheorghe Petic crede că într-o situație sau alta legea a fost aplicată incorect în raport cu el, trebuie să se adreseze organelor abilitate care vor investiga”, a precizat Zbancă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!