La Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, avocații lui Șor au înaintat o cerere în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile. Procurorul s-a expus pentru respingerea acestei cereri. Instanța de judecată a amânat ședința, pentru a examina cererea respectivă.

Mihălceanu a precizat pentru TV8 că o nouă ședință pentru data de 19 septembrie, în cadrul căreia își va expune decizia.

Amintim că, la ședința din 24 august, a fost audiat un „specialist” invitat de partea apărării care, potrivit avocatului primarului de Orhei, a confirmat nevinovăția lui Ilan Șor. Atunci Iulian Balan a spus că nu ne poate oferi mai multe detalii „fiind o ședință cu ușile închise”.

Amintim că Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!