Dintr-un Mercedes S Class, în altul. Rămas fără mașină după accidentul de duminica trecută, șeful statului și-a făcut apariția astăzi într-un alt automobil. Mercedesul, fabricat în 2014, i-a fost pus la dispoziție de SPPS care l-a luat din garajul Cancelariei de Stat. Întrebat despre soarta șoferului camionului care a dat peste coloana oficială, Igor Dodon a spus că nu va înainta vreo pretenție.

La o săptămână de la accidentul în care mașina președintelui a fost făcută zob, astăzi șeful statului a coborât dintr-un nou bolid de clasa lux, dar cu numere de înmatriculare de model vechi. Întrebat despre noua mașină, Igor Dodon a fost scurt în declarații.

Ceea ce au pus la dispoziție Serviciul Protecție și pază de stat, cu aceea am venit. Vă mulțumesc și mergeți la congres, va fi interesant…”, Igor Dodon, Președintele R. Moldova.

De la directorul SPPS am aflat că automobilul este mai vechi și a fost luat din garajul Cancelariei de Stat.

Mașina nu este procurată recent. Automobilul se afla la dotarea bazei Cancelariei de Stat și la momentul de față a fost repartizat pentru domul președinte. Dar care a fost prețul ei și când a fost procurată? Aceste detalii nu le cunosc. Pot să vă spun că doar automobilul este din 2014 anul producerii”, Anatalie Golea, director interimar, SPPS.

Cât despre șoferul camionului, Dodon a spus că, deocamdată, nu a discutat cu el și că se va expune abia după ce va vedea rezultatele anchetei.

Eu nu vreau să insist în privința asta. El tot e familist. Are un copil mic. Nici din partea mea și nici din partea familiei mele nu am înaintat pretenții și nici nu vom înainta”, Igor Dodon, Președintele R. Moldova.

Șoferul se află, în continuare, la spitalul raional din Strășeni. Directorul institutiei a declarat pentru TV8 că starea fizică și psihologică a bărbatului este satisfăcătoare și că acesta ar putea fi externat mâine dimineață. Și mama președintelui se mai află la spitalul de Urgență.

Accidentul cu implicarea unui camion și a coloanei oficiale a șefului statului s-a produs duminica trecută, lângă Strășeni, în timp ce președintele își ducea mama acasă. Mașina șefului statului și cea a ofițerilor SPPS au fost avariate după ce un camion a ieșit pe contrasens în urma unei depășiri. Mama lui Dodon a suferit o luxație la cot. Igor Dodon, fiul său și doi ofițeri de pază au fost răniți ușor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!