Părinții mai multor copiii cer daune morale Ministerului Sănătății pentru că a interzis copiilor nevaccinați să meargă la școală. Aceștia spun că vor transmite plângeri, inclusiv la CEDO, în cazul în care ministerul nu va întreprinde nimic pentru a soluționa această problemă.

„Considerăm că acest ordin (n.r. prin care elevilor nevaccinați li se interzice să meargă la școală) încalcă grav atât tratatele internaționale cât și naționale. Ministerul Educației, cu părere de rău, nu a venit cu o propunere alternativă pentru copii nevaccinați. De aceea vom ataca în judecată acest ordin”, a declarat unul dintre părinți într-o conferință de presă.

Părinții sunt nemulțumiți de decizia dată și cer Ministerului Educației să publice în presă un material audio-video, timp de o săptămână, prin care cer scuze părinților cărora li s-a refuzat școlarizarea copiilor.

Totodată, un părinte din România a declarat că „epidemia de rujeolă nu s-a demonstrat științific. Curtea supremă din Germania a pronunțat o hotărâre în sensul că nu există o epidemie de rujeolă. Iar ceea ce se reclamă este doar o propagandă care nu se întemeiază pe studii științifice.”

Aceștia au mai declarat că vor merge până în instanță pentru a-și căpăta dreptatea și cred ei că vor avea câștig de cauză.

Amintim că, potrivit ministerului Educației aproximativ cinci mii de elevi din clasele primare, gimnaziale și de liceu nu au voie să frecventeze școala din cauză că nu sunt vaccinați împotriva rujeolei. În același timp, peste două mii de părinți refuză să le administreze copiilor vaccinul din diverse motive.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!