Drumul proaspăt reparat din localitatea Pepeni, raionul Sângerei, pentru care s-au cheltuit aproape 2 milioane de lei, se distruge la o simpla atingere. Fostul Liberal Oleg Cernei a plasat pe internet mai multe imagini video din care se vede că asfaltul recent turnat se desprinde fără mult efort, cu mâna. După ce fimulețul a fost postat pe internet, s-a autosesizat și ministrul economiei.

Ian uitați-vă oameni buni un centimetru de asfalt pus direct pe pământ. Chiar o să-mi murdăresc mâinile și am să vă arăt asfaltul pus direct pe pământ. Acesta-I asfalt pus direct pe pamânt, oameni buni. Astea-s drumuri bune? Măi băieți măi, acest-ai asfalt pus la voi. Iaca drumuri bune a guvernului, alooo. Extraordinar”, Olga Cernei.

Abia după ce imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare, cu o reacție a venit și ministrul economiei. Acesta a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor să se deplaseze în localitate și să raporteze despre situația reală a drumului, iar în cazul în care porțiunile de drum nu vor corespunde normelor tehnice, antreprenorii vor fi impuși să refacă lucrările. Nu este prima dată când drumurile construite în cadrul programului lansat de Partidul Democrat ajung să se distrugă până la darea în exploatare. Acum câteva luni un locuitor al satului Vărvăreuca, din Raionul Florești a filmat cum drumul proaspăt renovat se distruge cu ușurință.

Iată uitați-vă pe glod pus. Iaca asfalt scotem. Ei fac drumuri acum înainte de alegeri tot”, Igor Țibrigan

Atunci, Chiril Gaburici a vizitat localitatea și a verificat grosimea asflatului cu degetul. Ulterior, agentul economic a spus că va repara greșeala din cont propriu. Pentru programul Drumuri Bune Pentru Moldova, din bugetul de stat vor fi cheltuiți 1,6 miliarde de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!