Protest și contra-protest în fața Parlamentului. Membrii mișcării de rezistență „ACUM” s-au adunat astăzi să le ceară aleșilor poporului investigarea beneficiarilor fraudei bancare. Au fost surprinși însă să gasească clădirea legislativului împrejmuita de un gard adițional și păzită de trupe de polițiști. La scurt timp, s-a alăturat și un grup de simpatizanți ai Partidului Democrat, care au acuzat liderii PAS și PPDA de finanțări dubioase. Gardul ar fi fost ridicat pentru a separa cele două grupuri de protestatari din motive de securitate, s-a îndreptățit speakerul Parlamentului, Andrian Candu.

La scurt timp după ce manifestanții mișcării de rezistență „ACUM” s-au apropiat de clădirea Parlamentului, un grup al „Tinerilor Democrați” le-a ieșit în cale. (video: 3768) Aceștia i-au acuzat pe liderii PAS și PPDA că ar primi finanțare din surse obscure, inclusiv, din miliardul furat.

Maia Sandu și Filat miliardul au furat! Contra finanțării partidelor din RM prin intermediul banilor oligarhilor ruși

– Banii murdari pe care îi folosesc în scopuri personale pentru destabilizarea RM, pentru… mai mult pentru ei, nu pentru RM, nu pentru cetățenii săi.
– Îi folosesc pentru ei în ce sens?
– Sau de unde au luat banii?

Unii participanți la miting au refuzat, însă, să ne spună pentru au venit.

– Cu ce mesaj ați venit astăzi aici?
– Pentru ce?
– Nu vă pot spune.
– Dacă sunteți aici, înseamnă că știți pentru ce ați venit.

În același timp, cei prezenți au negat că manifestația ar fi un contra-protest la cel planificat de mișcarea de rezistență „ACUM”.

-Da știați că ei trebuie să vină astăzi aici?
– Nu, nu.
– Deci protestul nu coincide cu…sau poate cu audierile din Parlament?
– Nici într-un caz. Am venit și noi, am venit așa fără să știe nimeni. Adică la noi deja era preconizat.

Am preconizat înaintea celor din PAS și DA. Probabil, ei ne provoacă pe noi, pentru că noi suntem mai mulți decât ei la moment și cred că au improvizat și ei la moment, ca să ne intimideze.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, ne-s spus că se aștepta la o contra-manifestare.

Noi suntem transparenți, noi suntem onești, suntem integri. Pe de altă parte, avem niște mercenari plătiți din banii furați de la cetățeni și sigur că da, la fiecare manifestare din asta va veni o contra-manifestare”, Andrei Năstase, liderul PPDA

Ulterior, manifestanții Mișcării de Rezistență „ACUM” au plecat, însă, din fața Parlamentului. Aceștia și-au mutat protestul la Guvern.

Jos Mafia!

Suntem astăzi aici pentru a cere investigarea miliardului cu adevărat și nu așa mimată, cum o face guvernarea de 4 ani

Mesajul nostru este să întoarcă miliardul înapoi pe care l-am muncit cu sudoarea noastră. Noi de mici copii am muncit și i-am adus pe… și o venit hoții la putere și o furat ceea ce … și noi deja nu avem nimic.

Noi cât mai putem să răbdăm atâta? Nici miliardele, nici pensiile nu se ridică, nimica. Numai pentru dânșii.

În tot acest timp, clădirea Parlamentului a fost împrejmuită de un gard mobil și păzită de trupe de polițiști, asta deși instituția are de un gard, care a costat bugetul statului 5 milioane de lei.

Să delimităm zona, să nu aibă loc conflicte între ambele tabere”, polițist

Paza sporită a clădirii a ridicat întrebări și la ședința Parlamentului de astăzi.

Domnule Președinte, noi am dori să cunoaștem dacă nu cumva în Chișinău a fost declarată stare de asediu. Deoarece, venind dimineață la serviciu ne-am trezit cu clădirea Parlamentului înconjurată de angajații Ministerului de Interne. Pe lângă gardul de milioane, au mai apărut niște gărdulețe la o distanță de câțiva metri”, Tudor Deliu, lider PLDM

În situația în care au existat anumite semnale că se pregătesc anumite proteste cu elemente de violență și agresivitate, ei sunt obligați să ia anumite măsuri. Nu văd nimic deosebit în a crea toate condițiile necesare pentru funcționarea unei instituții”, Andrian Candu, Președintele Parlamentului

Reporter: Felicia Crețu
Operator: Tudor Bigu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!