Douăzeci de polițiști de patrulare din Cahul și Bălți au învățat cum să patruleze corect și eficient pe biciclete, anunță PNUD Moldova.

Timp de o săptămână, aceștia au fost instruiți cum să manevreze corect bicicleta atunci când patrulează în locurile de agrement, asigurând securitatea și siguranța cetățenilor.

Pe lângă orele de teorie, polițiștii au avut parte de multe exerciții practice, unde au învățat diferite modalități sigure de a merge cu bicicleta, de a ocoli obstacolele, de a frâna brusc și de a merge prin mulțimi de oameni.

„Este ceva nou pentru mine, dar și pentru poliția din Cahul. Deși la prima vedere exercițiile mi-au părut simple, nu sunt chiar așa. Ne pregătim să facem față oricărei situații”, a menționat Elena Lîsenco de la Inspectoratul de Poliție din Cahul.

Primul serviciu de patrulare pe biciclete a fost lansat în Chișinău, în octombrie 2017, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova. Timp de aproape un an, ei au patrulat în parcurile din capitală, contribuind astfel la creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor și încrederii în forțele poliției.

Două servicii de patrulare pe biciclete, fiecare format din zece polițiști, urmează a fi lansate în orașele Bălți și Cahul, cu suportul proiectului PNUD „Suport pentru reforma poliției din Moldova”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!