În urma exploziei care a avut loc în noaptea de șase octombrie în care patru persoane au decedat, populația este în stare de alertă privind posibilitatea unei noi tragedii din cauza buteliilor cu gaz deținute ilegal în apartamente. În acest context, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a declarat că o verificare a tuturor locuințelor pentru cei care dețin butelii de gaz nu se va efectua.

El a spus că nimeni nu are dreptul să pătrundă în apartamentele locatarilor fiind spațiul privat al oamenilor, astfel tot ce pot face este doar să informeze cetățenii de pericolul ce îl pot preveni.

„Noi nu avem dreptul legal să verificăm apartamentele. Noi tot ce putem face este să-i sensibilizăm, să informăm și să discutăm. Dar să verificăm spațiul privat al oamenilor nu are dreptul nici poliția, nici noi ca Autoritate Publică Locală”, a declarat Ruslan Codreanu

Amintim că, în urma tragediei care a avut loc la data de șase octombrie, patru persoane, printre care un minor, au decedat, iar alte nouă persoane au fost rănite. În același timp, cauza preliminară a exploziei ar fi o butelie de gaz.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!