/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ PCRM vrea ca fundațiile de caritate să nu finanțeze partidele politice și activitățile acestora

missing
10 octombrie 2018, ora 14:27

În același timp, proiectul prevede că drept motiv pentru a înregistra o fundație poate fi dacă: conţine numele persoanelor de demnitate publică aflate în funcţie, a persoanelor exponente ale unui interes politic sau a persoanelor aflate în funcţii de conducere/executive a partidelor politice sau a organizaţiilor social-politice.

Autorii proiectului își argumentează propunerea prin faptul că în ultima perioadă de timp se observă tendinţa politicienilor de a-și afilia Asociaţiile obșeti sau Fundaţiile de binefacere, care ulterior devin un instrument pentru finanţările netransparente a proiectelor lor politice.

„Majoritatea fundaţiilor oferă donaţii surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor, organizează concursuri, distribuie ajutoarele materiale persoanelor nevoiașe și categoriilor social vulnerabile, oferă gratuit servicii de consultanţă medicală, sponsorizează concertele dedicate hramurilor orașe1or sau sărbătorilor religioase, sărbătorilor naţionale, amenajează spaţiile de joacă pentru copii, oferă bursele pentru elevi, activităţi pentru seniori în numele politicienilor pe care-i reprezintă. O parte din aceste organizaţii ascund rapoartele financiare și numele donatorilor de public, de presa, cât și de instituţiile statului. Din cauza unei
lacune legislative, cheltuielile acestor organizaţii de caritate nu sunt trecute pe seama partidelor politice, prin urmare acestea beneficiază de publicitate fără ca vreo instituţie a statului să contabilizeze cheltuielile. Prin intermediul a acestor organizaţii
de caritate, partidele politice adesea ocolesc legea și primesc finanţări din afara ţarii, fapt care este interzis expres de legea privind partidele politice”, se spune în nota informativă a proiectului. Proiectul de lege poate fi citit mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram