Prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, spune că jurnaliștilor de la TV8 și Jurnal TV li s-a interzis accesul în sediul PDM pentru că cei din urmă nu ar oferi posibilitatea politicienilor să răspundă la întrebările acordate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul N4. În același timp el spune că va discuta acest fapt la partid.

„Trebuie să recunosc că nu am participat la luarea unei asemenea decizii. Nu îmi place acestă ipocrizie în R. Moldova pentru că mie îmi place să discut cu jurnaliștii care îți oferă posibilitatea să răspunzi la întrebări. Atunci când vorbim cu jurnaliști, trebuie să avem un dialog ca cel puțin să ai posibilitatea să răspunzi la întrebarea pe care ți-o adresează”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a mai specificat că va discuta la partid despre interzicerea pentru TV8 și JurnalTV la conferințele de presă ale formațiunii.
„Întrebările trebuie să fie puse purtătorului de cuvânt dar cu siguranță o să mai discut, bine că mi-ați amintit de acestă întrebare”, a adăugat Filip

Amintim că, experții spun că, astfel, formațiunea încalcă legislația din domeniul mass-media.

„A fost o îngrădire a dreptului de acces la informație a instituției mass-media. Or, mass-media conform legislației actuale și în particular a legii cu privire la libertatea de exprimare prevede că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public. Or, statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei. Totuși mass-media este câinele de pază a democrației și această sarcină nu poate fi exercitată eficient fără un anumit grad de flexibilitate acordată libertății de exprimare a mass mediei”, Tatiana Puiu, jurist, coordonatoare de proiecte „Freedom House” în Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!