Tarifele pentru colectarea și transportarea deșeurilor ar putea fi stabilite pe viitor de către autoritățile centrale. În prezent, colectarea deșeurilor este în sarcina administrației publice locale, care, potrivit reprezentanților Guvernului, nu are capacitate suficientă de a selecta terenuri pentru depozitarea acestora. În același timp, un număr mare de populaţie nu beneficiază de servicii de colectare a deşeurilor și le transportă individual fără a achita taxe. 

„Este o problemă comună pentru toate localitățile țării și în acest domeniu se cere lansarea unui proiect național care să reglementeze clar schema tehnologică de colectare, sortare și prelucrare a deșeurilor. Trebuie să creăm un sistem la maxim centralizat, un mecanism mai simplu, dar funcțional. Un plan la nivel central ne va permite și optimizarea cheltuielilor”, a spus premierul Pavel Filip, în cadrul unei ședințe la Guvern.

„Cred că tarifele trebuie stabilite de către administrația publică centrală. Trebuie să vedem cât poate plăti pentru acest serviciu omul și cât ar trebui să compenseze statul, pentru a menține un sistem eficient”, a menționat.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, un concept privind managementul deșeurilor solide în Republica Moldova urmează a fi definitivat în perioada următoare.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!