Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, s-a întâlnit aseară și cu președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Serviciul de presă al PD anunță că cei doi au avut o „cină de lucru”.

Potrivit aceleiași surse, Plahotniuc și Erdogan au discutat despre relația strategică pe care o are Republica Moldova cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia; despre modul în care poate fi crescută prezența investitorilor turci în Moldova și pe modul în care poate fi intensificată și mai mult cooperarea dintre Turcia și Moldova.

Vizita lui Recep Tayyp Erdogan în Republica Moldova durează două zile. Ieri, 17 octombrie, acesta s-a întâlnit cu președintele țării Igor Dodon, cu care a participat la ceremonia de inaugurare a clădirii Președinției, reparată recent cu sprijinul Turciei. De asemenea, președintele Turciei s-a întâlnit și cu premierul Pavel Filip.

Azi, Recep Tayyp Erdogan va efectua o vizită în UTA Găgăuzia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!