Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că, va dezvălui marţi tot adevărul în cazul dispariţiei şi uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în cadrul unei şedinţe cu parlamentarii care fac parte din partidul său, transmite Mediafax.

“Vom căuta dreptate şi vom dezvălui adevărul”, a spus Erdogan în cadrul unei manifestaţii care a avut loc la Istanbul.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în contextul în care Arabia Saudită, la două săptămâni după dispariţia jurnalistului saudit, a recunoscut că acesta a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul.

Riadul a anunţat că a concediat cinci oficiali de rang înalt şi a arestat 18 saudiţi în urma investigaţiei iniţiale. Cu toate acestea, Erdogan a exprimat scepticism pentru explicaţia Arabiei Saudite privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

“De ce au venit cei 15 bărbaţi aici? De ce au fost arestaţi 18?” a întrebat preşedintele turc.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut la data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!