Vizita patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kiril în Republica Moldova s-a amânat. Anunțul a fost făcut de președintele țării Igor Dodon. Nu se cunoaște motivul deocamdată sau pe când a fost contramandată vizita.

„În cadrul discuției telefonice pe care am avut-o cu șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Ruse, Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion, am fost informat despre decizia de a amâna vizita pastorală a Sanctităţii Sale, Patriarhului Kirill în Republica Moldova pentru o perioadă ulterioară. Asupra perioadei vizitei ulterioare voi discuta cu Sanctitatea Sa, săptămâna viitoare, în cadrul vizitei mele oficiale la Moscova”, a comentat Igor Dodon.

Amintim că, patriarhul Kiril urma să facă o vizită în Republica Moldova în perioada 27-28 octombrie. Patriarhul rus planifica să oficieze o slujbă la Catedrala Mitropolitană din Chișinău și să viziteze orașele Bălți și Comrat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!