Trenul internațional Chișinău-Moscova a întârziat ieri cu peste două ore din cauza unei alerte cu bombă. Pasagerii au fost evacuați, după ce un bărbat a sunat la 112 și a spus că garnitura este minată și că transportă substanțe narcotice. Serviciile abilitate au efectuat verificări și au constatat că alerta este falsă.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat pentru IPN că apelul a parvenit în jurul orei 16.00, acesta fiind efectuat de către un bărbat în vârstă 56 de ani, din orașul Strășeni. Trenul Chișinău-Moscova, la ora parvenirii apelului, urma să pornească din gara din Pârlița, raionul Ungheni. Garnitura și-a putut continua deplasarea spre Chișinău doar după verificări. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, riscă amendă de la 550 la 850 de unități convenționale.

Purtătorul de cuvânt al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, Eliza Botnari, a declarat că pasagerii au fost evacuați pe durata verificărilor. Trenul a ajuns la destinație cu o întârziere de peste două ore.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!