Batalionul cu Destinaţie Specială (BDS) „Fulger” al Armatei Naţionale sărbătorește astăzi 26 de ani de la crearea unităţii.

Cu această ocazie, un grup de militari ai Batalionului au primit distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome pentru performanţă, de la ministrul Apărării, Eugen Sturza.

„Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus când am venit la ministerul Apărării a fost să fac tot posibilul ca forţele noastre speciale să ajungă în topul unităţilor de intervenţie din Republica Moldova şi constat azi, cu mândrie, că acest lucru ne-a reuşit. Îmi doresc ca întreaga Armată Naţională să se alinieze la standardele voastre, iar voi, dragi militari ai batalionului, să fiţi cei care daţi tuturor un exemplu de profesionalizare a  structurii de apărare”, a spus Eugen Sturza.

Nouă militari ai unităţii au primit titlul de Membru de Onoare al Fundaţiei „General Grigore Baştan” din România, oferit de către fondatoarea acesteia Valentina Baştan.

Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale a fost fondat la 1 noiembrie 1992, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova. Unitatea îndeplineşte misiuni de combatere a terorismului, cercetare specială, misiuni de căutare-salvare, protecţie a obiectivelor strategice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!