Un bărbat, legitimat ca cetățean al Ucrainei de 52 de ani a fost reținut în timp ce trecea ilegal granița moldo-ucraineană. Astfel, acesta intenționa să ajungă în Republica Moldova.

La data de 4 noiembrie, în jurul orei 17:00, oamenii legii a observat o persoană care traversa hotarul moldo-ucrainean și cu pas grăbit înainta dinspre linia de frontieră spre interiorul țării.

Din spusele bărbatului, acesta este locuitor al sat. Dmitrovca, r-nul Bolgrad și urma să ajungă la niște prieteni din satul Valea Perjei. Din lipsa de acte, acesta a încercat ilegal să traverseze frontiera.

În cadrul controlului bărbatul a prezentat un permis de port armă, eliberat de autoritățile competente ale Ucrainei, fapt ce există bănuială că ar fi avut drept scop vânatul în zona de frontieră.

Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Polițiștii continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor. Cetățeanul ucrainean a primit arest preventiv de 72 de ore.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!