Timp de patru zile, în perioada 1-4 noiembrie, inspectorii de patrulare au documentat 320 de șoferi care și-au instalat faruri de tip xenon la mașini.

Conducătorii auto au înhățat amenzi de la 150 la 300 de lei.

În acest context InspectoratulNațional de Patrulare (INP) reamintește conducătorilor auto că este interzisă circulația automobilelor care au instalat ilegal faruri de tip xenon, excepție fiind doar cele instalate de producătorul auto în fabrică: „Utilizarea unor alt tip de faruri decât cel prestabilit reprezintă una dintre cauzele produceriiaccidentelor rutiere pe timp de noapte, deoarece fluxul de lumină limitează vizibilitatea altor conducători auto”, explică reprezentanții INP.

Amintim, de asemenea, că, în perioada 1 noiembrie-31 martie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere, în condiții de ceață și vizibilitate redusă în trafic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!