În China a apărut primul prezentator de știri …digital. Acesta a fost creat cu inteligență artificială și seamănă perfect cu o persoană reala. Deocamdată, au fost creați doi astfel de prezentatori: unul care vorbește chineza, iar altul – engleza.

Bună tuturor! Sunt un prezentator englez, cu inteligență artificială. Aceasta este prima mea zi la Xinhua News Agency. Vocea și imaginea mea au fost create după Zhang Zhao, un prezentator de la această agenție.

Chinezii nu au dezvăluit, deocamdată, tehnologia utilizată pentru a crea prezentatorii robot. Creatorii au folosit imaginile unor persoane reale, în special părțile animate ale gurii și feței. Cu ajutorul unei voci sintetizate, prezentatorii sunt programați să citească știrile, mult mai rapid și mai ieftin decât în cazul persoanelor reale.

Reprezentanții companiei creatoare au menționat că fiecare prezentator poate lucra 24 de ore pe zi, pe site-uri sau rețele sociale, reducând costurile de producție de știri și îmbunătățind eficiența.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!