Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat să meargă la audierile comisiei de anchetă privind Fundația Dialog Deschis fără presă. Astfel, după ce un reprezentant al comisiei juridice a precizat pentru presă că audierile trebuie să fie închise, iar Sandu și Năstase sunt așteptați la ore diferite și fără presă, cei doi lideri au refuzat să meargă.

Lidera PAS a declarat că audierile date sunt o farsă. „Nu este niciun argument pentru ca această audiere să fie închisă, nu suntem angajați ai statului, nu avem obligațiunea să respectăm secretul de stat, nu pot să discute cu noi secrete de stat”, a precizat Sandu.

În același timp, Andrei Năstase a adăugat că nu este de competența comisiei date să facă aceste audieri și a mai adăugat că ei răspund în fața cetățenilor, nu a unor persoane cu grave probleme de integritate.

Amintim că, anterior Sandu a declarat că nu va merge la audieri cu ușile închise, iar scopul comisiei este de a discredita opoziția. Candu a venit cu o replică afirmând că scopul comisie este de a analiza.

La 4 octombrie curent, Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!