Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC) explicații cu privire la motivul închiderii a trei școli din republică, ieri, 20 noiembrie. Premierul susține că drumurile au fost curățate și nu au fost situații excepționale.

„Nu a fost ceva ieșit din comun, decât niște ninsori. Nu înseamnă că a fost potop sau sfârșitul lumii. Să vedem școlile care nu au funcționat, care au fost motivele reale. Am avut o mulțime de ședințe, am trecut prin asemenea ninsori și avem lecția învățată. Să văd ce s-a întâmplat în fiecare școală, căci drumurile au fost curățate. Trebuie să înțelegem ce nu a funcționat”, a declarat Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

De asemenea, Filip a abordat subiectul deconectării energiei electrice în urma ninsorilor: „Am purtat discuții cu operatorii de sistem să avem suficiente echipe de intervenție să nu stea localitățile cu zilele fără energie electrică. Dacă nu au capacitate, să contracteze aceste servicii”, a spus prim-ministrul.

Amintim că, după ce mai multe localități din republică au rămas fără curent electric în urma ninsorilor din ultimele zile, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a sesizat furnizorul de energie electrică, să asigure consumatorii cu surse alternative, până se va restabili schema normală de livrare a curentului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!